Manuela Tax - DSDR therapeut

Ik ben Manuela Tax, inmiddels de 50 gepasseerd en woonachtig in Brabant namelijk in Zundert, dit ligt tussen Breda en Antwerpen (België).

Ik ben vanaf 2007 actief met honden en bij iedere hond kreeg ik weer andere inzichten. Die inzichten zijn in de loop van de tijd bijgesteld doordat er wetenschappelijk steeds meer bekend wordt.
Inmiddels heb ik al vele opleidingen, lezingen, seminars e.d gevolgd.

Nadat wij ons bedrijf verkocht hadden ben ik mij meer gaan focussen op mijn hobby, namelijk het werken met honden en het coachen van de eigenaren. Het is altijd een droom geweest om met honden te werken. Ik kan er heel erg van genieten als ik andere mensen kan helpen.

Verder ben ik instructeur bij 2 reddingshonden groepen, waar ik ook met mijn eigen honden, Tjalfie en Bodi train zodat we ingezet kunnen worden als er vermiste personen zijn.
En Tjalfie gaat mee naar Kwispellezen, dit is speciaal voor kinderen die niet graag of niet goed kunnen lezen. Dit is in samenwerking met een leesconsulente, de scholen en de bibliotheek, ze komen dan 6x keer aan de hond voorlezen zodat ze weer plezier krijgen in het lezen. Een hond oordeelt namelijk niet. Beide honden worden eventueel ook ingezet als hulp tijdens DSDR sessies.

Tjalfie ging steeds meer stress ervaren tijdens het autorijden daarom ben ik op zoek gegaan naar een mogelijke oplossing. Ik kwam toen uit op DSDR therapie, dit wilde ik heel graag proberen.
Ik werd heel enthousiast van de filmpjes die ik zag omdat het een hele diervriendelijke manier is.
Tjalfie heeft een aantal sessies bij Ninette gehad en ligt nu weer ontspannen in de auto.

Omdat ik al hondencoach was leek het mij een mooie aanvulling om DSDR therapeut te worden en ben ik gestart met de opleiding. Ik heb een aantal mooie trajecten kunnen begeleiden tijdens mijn opleiding. Nu ik mijn certificaat heb wil ik mij vooral gaan focussen op het werk als DSDR therapeut om zoveel mogelijk honden met angst, stress en/of trauma te kunnen begeleiden zodat het leven voor zowel de hond als de eigenaar weer aangenamer wordt.

Mijn praktijk heet OntspanningbijHonden.nl, dit vond ik een toepasselijke naam want door de DSDR therapie gaan we ontspanning bij honden creëren.