Marianne Anholts - DSDR therapeut

DSDR therapeur Marianne Anholts

Ik ben Marianne Anholts, ik woon samen met mijn partner Jelle en onze 2 Bolonka Zwetna honden Dusha en Nozhka in Nieuw Amsterdam, in Zuidoost Drenthe.

Ik ben opgegroeid met honden, vroeger thuis hebben we diverse honden gehad, teckel, bouvier en meerdere kooikerhonden. Toen Jelle en ik gingen samenwonen, nam Jelle zijn rottweiler Nora mee, erg leuk maar het was toch wel echt zijn hond. Ik wilde er graag een hond bij en dat werd Cavalier King Charles Spaniël, Junior, daarop volgde een herplaats Cavalier, Gijs en na het overlijden van Nora kwam Wardy, een Labrador bij ons wonen. Wardy heeft me geleerd niet op te geven met zijn doorzettingsvermogen, Junior heeft me geleerd het leven te vieren als koning feestbeest, Gijs heeft ons zo ontzettend veel geleerd maar vooral om je gevoel te blijven volgen. Hele mooie processen die mij gevormd hebben tot wie ik mag zijn.

Ik werk bij Fokker, waar ik mijn bijdrage lever aan de Apache helicopter. Ook heel leuk, maar altijd was er al de wens om iets met honden te gaan doen, maar niet echt weten wat en daar bleef het de afgelopen jaren bij. Totdat ik door onze Dusha Ninette leerde kennen. Dusha is als pup en jonge hond aangevallen door andere honden. Voor haar waren daardoor andere honden erg spannend en het gaf haar stress en angst. Ik had paar jaar geleden al gezocht naar EMDR voor honden omdat ik dat zo fijn zou vinden voor haar, het heeft mij ook zo goed geholpen om een traumatische ervaring controleerbaar te maken. Maar het was niet te vinden totdat ik in het voorjaar van 2023 nogmaals ging googlen en ja, gevonden!! En nog wel gewoon in Drenthe, dicht bij huis. We hebben een afspraak gemaakt voor een eerste sessie en daarna volgden er nog een aantal en wat heeft het Dusha goed gedaan. Haar herstel naar ontspanning bij het zien van een andere hond is nu veel sneller en ook gebeurd het dat ze gewoon naar de andere hond kan kijken ipv focussen of uitvallen wat ze voorheen deed.

Dusha heeft me dus op dit pad gezet, dankzij haar heb ik deze opleiding tot DSDR therapeut gevonden en het voelt zo goed om deze mooie diervriendelijke therapie nu zelf toe te mogen passen. Dusha betekend vanuit het Russisch “ziel” en omdat ik zelf vaak schrijf “zonnige groet” heb ik gekozen als naam De Zonnige Ziel.

Naast de opleiding tot DSDR therapeut heb ik basis Hond gedaan bij Edupet, de Martin Gaus academie waar ik nu nog bezig ben met diverse aanvullende modules en workshops. Verder de cursus Reactieve Hond gedaan, EHBO voor dieren, pijn zien in het hondenlijf, bouw een band op met je adoptiehond, motivationele factoren, leervormen en signaleren van gedrag en welzijn. Hier komt zeker nog meer bij, het is allemaal zo leuk en interessant. Ik vind dan ook dat je nooit bent uitgeleerd.

Hobby’s van me zijn; wandelen met onze honden, het liefste in de bergen, schilderen van belevingen, fotograferen en vooral genieten van wat het leven je biedt.

Zonnige groet Marianne Anholts
De Zonnige Ziel